Aanschaf oefenklavier dankzij Juniorkamer


Stichting Stadsbeiaard Roermond heeft vergevorderde plannen voor de opzet van een beiaardieropleiding in Roermond. De opleiding is volgens de stichting nodig om de continuÔteit van de bespeling van de stadsbeiaard te garanderen. OfficiŽle opleidingen tot beiaardier kunnen tot nu toe gevolgd worden in onder andere Mechelen, Leuven en Amersfoort. Volgens bestuurslid Hans Cremers zou Roermond voor de zuidelijke regio een prima opleidingslocatie zijn. Ook gelet op de vele beiaards in Limburg en Noord-Brabant. Voor de vestiging van de Roermondse beiaardieropleiding heeft de stichting al enkele locaties op het oog. Stichting Stadsbeiaard Roermond maakte de plannen voor de nieuwe opleiding tijdens de oplevering van de gerenoveerde beiaard. Onderdeel van die verbouwing was onder meer de complexe verplaatsing van het klavier naar de beter toegankelijke stadhuiszolder. Een operatie die dankzij giften van het lokale bedrijfsleden in 1 jaar tijd kon worden gerealiseerd.
 

De stichting is momenteel nog bezig met de fondswerving voor de aanschaf van een oefenklavier. Een oefenklavier is nodig omdat lessen op de echte beiaard uit praktisch oogpunt niet mogelijk zijn.
De stichting boekte onlangs het eerste wervingssucces, want de eerste, forse, bijdrage aan het nog aan te schaffen oefenklavier werd geleverd door de Juniorkamer Roermond. Dezelfde Juniorkamer die in 1978 de fondswerving startte voor de aanschaf van de 47 benodigde klokken van het stadshuis-carrilon. De Juniorkamer organiseerde twee hot air balloon evenementen waarvan de opbrengst bestemd was voor de beiaardieropleiding.

 

Foto: Bestuursleden Frank Hansen, Jos van Rey jr. en Roy Janissen (voorzitter) overhandigden namen de Juniorkamer Roermond een cheque ter waarde van Ä 7.000,- als bijdrage in de aanschaf van een oefenklavier aan vice-voorzitter Leon Evers en erevoorzitter Jan Daniels van Stichting Stadsbeiaard Roermond. Foto: Roel Schenk

     
 

© STICHTING STADSBEIAARD ROERMOND. Aangepast: 06 augustus 2013